O nas

Jesteśmy domową pierogarnią założoną z pasji dwóch ambitnych kobiet ze wsi, pięknej i spokojnej Trzciany koło Bochni. Marysia i Agnieszka 4 lata temu stworzyły od wałka i stolnicy firmę, która obecnie daje pracę 10 paniom, których sytuacja życiowa z różnych powodów jest ciężka.

Tworzymy z pasją smakołyki, które pokochał Kraków i nie tylko: od przepysznych pierożków i uszek; z cieniutkim ciastem wypełnionym farszem, które kusi podniebienia zarówno znawców tradycyjnych smaków (ruskie, z mięsem, kapustą i grzybami, szpinakiem, truskawkami), jak i tych ceniących doskonałe połączenia (z "suską", soczewicą, czy ostatnie HITOWE kołduny litewskie Leszka Kawy), przez domowe krokieciki, naleśniki, idealne gołąbki, także te wegetariańskie. Rozpieszczamy "malinową chmurką", babcinym sernikiem z pianką, staropolskim "czeskim" czy innymi odgrzebanymi z dawnych czasów przepisami na słodkości. Zawsze wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów podrzucając co rusz nowinki i "smaczki".

producer_2259.jpg
producer_2263.jpg

Robimy tradycyjnie, bez chemii, sztucznych dodatków i bogatego parku maszynowego; świeże pakujemy hermetycznie, używamy tylko składników pochodzących z małych gospodarstw, głównie z małopolski. Mamy również produkty ECO i chcemy je rozszerzać.

Wiary, że to jest to, co w życiu chcemy robić dodają nam nasi klienci, dzięki którym w 2015 i 2017 roku zdobyliśmy główną nagrodę na krakowskim Festiwalu Pierogów... Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć....pracujemy z pasją.

producer_2261.jpg
producer_2265.jpg
producer_2264.jpg
producer_2260.jpg
producer_2232.jpg