Te pierożki są doskonałe dla miłośników kuchni wegetariańskiej i miłośników świeżych warzyw. To również doskonały wybór dla tych, którzy chcą zjeść coś lekkiego i zdrowego.
Pierożki ze szpinakiem są odpowiednie na codzienne obiady, ale również na specjalne okazje, takie jak przyjęcia, spotkania towarzyskie, czy letnie pikniki. Mogą być podawane zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Szpinak to warzywo, które obfituje w witaminy i minerały, zwłaszcza żelazo i witaminę K. Jest też niskokaloryczny i korzystnie wpływa na zdrowie.
Podawać je z jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym, aby dodać świeżości i aromatu.
Udekorować danie prażonymi orzechami, które nadadzą chrupkości i smaku.
Podawać je z sałatką z pomidorów i ogórków, aby stworzyć lekką i zdrową kompozycję smakową.
Składniki: mąka pszenna, szpinak (30%), ser typu feta(zawiera mleko) (8%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), czosnek, woda, jajka, olej rzepakowy, pieprz, sól, kurkuma.