Firma "MAGI" S.C. Maria Zdebska, Agnieszka Gomułka realizuje projekt pt.:
Opracowanie nowej linii ciasta pierogowego na bazie mąki konjac jako alternatywa dania obiadowego dla osób z stosujących dietęubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masy ciała.
Zadanie w projekcie:
Zakup usługi badawczo-rozwojowej, która ma na celuopracowanie nowej linii ciasta pierogowego na bazie mąki konjac jako alternatywa dania obiadowego dla osób zstosujących dietę ubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masyciała.
Grupy docelowe:
Innowacyjne produkty będą rekomendowane osobą, którezmagają się z otyłością, nadwagą, chorobą Hashimoto oraz stosują dietę ubogowęglowodanową lub bezglutenową.
Z rezultatów projektukorzystać mogą również osoby zdrowe, jako działanie prewencyjne.
Cel projektu:
Celem projektu jest opracowanie nowej linii ciasta pierogowego na bazie mąki konjac jako alternatywy dania obiadowego dla osób zstosujących dietę ubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masyciała. Innowacyjna liniapierogów będzie posiadać 3 warianty farszu – na słodko, wytrwanie, mięsne.
Efekty, rezultaty projektu:
Rezultatem projektu będzie nowa linia ciasta pierogowego jako alternatywa dania obiadowego dla osób stosujących dietęubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masy ciała. Powstanie linia pierogów z farszem w 3 wersjach: na słodko, wytrwanie oraz zmięsem. Innowacją będzie całkowite wyeliminowanie skrobi.
Wartość projektu:
364 080,00zł
Wartość wkładu Funduszy Europejskich:
251 600,00zł
Operacja pn.: Zwiększenie możliwości wprowadzania na rynek wyrobów tradycyjnych oferowanych przez firmę MAGI poprzez zakup nowoczesnego urządzenia”
mająca na celu rozwój przedsiębiorstwa FIRMY MAGI S.C. Maria Zdebska, Agnieszka Gomułka produkującą wyroby garmażeryjne i cukiernicze oraz utworzenie jednego miejsca pracy średniorocznie współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Przewidywane wyniki operacji: utworzenie 1 miejsca pracy średniorocznie
Operacja pn.: Zwiększenie możliwości wprowadzania na rynek wyrobów tradycyjnych oferowanych przez firmę MAGI poprzez budowę nowoczesnego i energooszczędnego zaplecza produkcyjnego i magazynowo-socjalnego oraz uruchomienie innowacyjnej, bezpośredniej sprzedaży „KOGUTEK - PROSTO ZE WSI”
mająca na celu rozwój przedsiębiorstwa FIRMY MAGI S.C. Maria Zdebska, Agnieszka Gomułka produkującą wyroby garmażeryjne i cukiernicze oraz utworzenie dwóch miejsc pracy średniorocznie współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Przewidywane wyniki operacji: utworzenie 2 miejsc pracy średniorocznie