Dofinansowanie

zrzut-ekranu-2025-09-10-115250.png

Firma "MAGI" S.C. Maria Zdebska, Agnieszka Gomułka realizuje projekt pt.:

Opracowanie nowej linii ciasta pierogowego na bazie mąki konjac jako alternatywa dania obiadowego dla osób z stosujących dietęubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masy ciała.

Zadanie w projekcie:

Zakup usługi badawczo-rozwojowej, która ma na celuopracowanie nowej linii ciasta pierogowego na bazie mąki konjac jako alternatywa dania obiadowego dla osób zstosujących dietę ubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masyciała.

Grupy docelowe:

Innowacyjne produkty będą rekomendowane osobą, którezmagają się z otyłością, nadwagą, chorobą Hashimoto oraz stosują dietę ubogowęglowodanową lub bezglutenową.

Z rezultatów projektukorzystać mogą również osoby zdrowe, jako działanie prewencyjne.

Cel projektu:

Celem projektu jest opracowanie nowej linii ciasta pierogowego na bazie mąki konjac jako alternatywy dania obiadowego dla osób zstosujących dietę ubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masyciała. Innowacyjna liniapierogów będzie posiadać 3 warianty farszu – na słodko, wytrwanie, mięsne.

Efekty, rezultaty projektu:

Rezultatem projektu będzie nowa linia ciasta pierogowego jako alternatywa dania obiadowego dla osób stosujących dietęubogowęglowodanową ze szczególnym uwzględnieniem diety o ograniczonej zawartości energii w celu redukcji masy ciała. Powstanie linia pierogów z farszem w 3 wersjach: na słodko, wytrwanie oraz zmięsem. Innowacją będzie całkowite wyeliminowanie skrobi.

Wartość projektu:

364 080,00zł

Wartość wkładu Funduszy Europejskich:

251 600,00zł


uploads/user_file/1.jpg
uploads/user_file/2.jpg
3.jpg

Bony Sukcesu

Przedsiębiorstwo MAGI na bazie usługi specjalistycznej realizowanej w ramach projektu grantowego Bony Sukcesu wdrożyło nowa usługe z zakresu cateringu okolicznościowego dedykowanego na poszczególne typy uroczystości

Przedsiębiorstwo MAGI na bazie usługi specjalistycznej realizowanej w ramach projektu grantowego Bony Sukcesu wdrożyło nowa usługe z zakresu cateringu "dziecięcego" dedykowanego dla placówek edukacyjnych - przedszkoli


Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

Operacja pn.: Zwiększenie możliwości wprowadzania na rynek wyrobów tradycyjnych oferowanych przez firmę MAGI poprzez zakup nowoczesnego urządzenia”

mająca na celu rozwój przedsiębiorstwa FIRMY MAGI S.C. Maria Zdebska, Agnieszka Gomułka produkującą wyroby garmażeryjne i cukiernicze oraz utworzenie jednego miejsca pracy średniorocznie współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Przewidywane wyniki operacji: utworzenie 1 miejsca pracy średniorocznie

uploads/images/pages/dofinansowanie/5.jpg
uploads/images/pages/dofinansowanie/1.jpg
uploads/images/pages/dofinansowanie/4.jpg
uploads/images/pages/dofinansowanie/3.jpg

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

Operacja pn.: Zwiększenie możliwości wprowadzania na rynek wyrobów tradycyjnych oferowanych przez firmę MAGI poprzez budowę nowoczesnego i energooszczędnego zaplecza produkcyjnego i magazynowo-socjalnego oraz uruchomienie innowacyjnej, bezpośredniej sprzedaży „KOGUTEK - PROSTO ZE WSI”

mająca na celu rozwój przedsiębiorstwa FIRMY MAGI S.C. Maria Zdebska, Agnieszka Gomułka produkującą wyroby garmażeryjne i cukiernicze oraz utworzenie dwóch miejsc pracy średniorocznie współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Przewidywane wyniki operacji: utworzenie 2 miejsc pracy średniorocznie

5.jpg
1.jpg
4.jpg
3.jpg
pfr.jpg